onsdag 12 februari 2014

Intervju med Rossana Dinamarca om UFO

Historielärarföreningens ordförande Thomas Nordholm fick tidigt i kväll 12/2 2014 en intervju med vänsterpartiets talesperson i skolfrågor. Hon heter Rossana Dinamarca och sitter i riksdagens utbildningsutskott.

http://www.riksdagen.se/sv/ledamoter-partier/Hitta-ledamot/Ledamoter/Dinamarca-Rossana-0321885416125/

Samtalet varade i femton minuter och handlade om UFO.

Dinamarca vill att Historielärarföreningen ska skriva, att hon inte tror att undervisning om UFO kan höja kunskapsnivån för Sveriges elever.

Dinamarca undviker gång på gång att svara på om Belgiens flygvapens officiella ställningstagande om UFO-vågen åren 1989-1990 är en bagatell, eller något elever bör undervisas i. Dinamarca säger att hon inte känner till den. Hon erbjuds googla fram UFO-vågen på en minut för att se att det inte är en trosfråga. Dinamarca vet inte heller vad hon ska svara om Belgiens flygvapen har något att vinna på att ljuga, eller om Belgiens flygvapen skulle styras av en samling psykiskt labila personer.

Dinamarca blir lika lite påverkad av att Brasilien, Chile, Mexiko och Frankrike också officiellt erkänt UFO.

Dinamarca har ingen förklaring till varför Belgiens flygvapens utsaga om att luftkränkningarna 1989-1990 utfördes av UFOn som sannolikt härstammar utanför planeten Jorden, inte platsat in i svenska historieläroböcker på grundskolan eller gymnasiet de senaste 25 åren.

Dinamarca får ta ställning till om fossilfria bränslen och fredsingripanden som militärer och forskare vittnat om hos UFOn är något svenska elever bör lära sig om. Dinamarca tror inte det är någon idé. Hon förlitar sig på forskare, men inte på forskare och militärer som brutit tystnadsplikten om UFO.

Dinamarca håller inte med om att en stor del av Sveriges lärare ljuger för sina elever på undervisningstid, när de fördummar eleverna genom att vägra berätta om de nya rön som UFO står för och som kan ta undervisningen fram i så många ämnen som teknik, fysik, kemi, biologi, matematik, samhällskunskap, religionskunskap, historia samt geografi.

Dinamarca menar att det lärarna gör är att utelämna och det är inte det samma som att ljuga. Huruvida de delar lärarna utelämnar är viktiga för eleverna lämnar hon därhän.

Exempelvis så kan upptäckten av UFO vara en av historiens viktigaste upptäckter. Ska det då vara upp till varje historielärare själv att utelämna en av världshistorienas största upptäckter i historieundervisningen? Dinamarca tycker att det är okej för lärare att inte berätta något för eleverna om det. Det skulle ändå inte ge eleverna bättre betyg anser hon.

Tycker Dinamarca att det vore lika obetydligt om historielärare utelämnar upptäckten av Amerika, bara för att det råder tvivel om vem som tog sig dit först av kelter, Columbus, vikingar, indianer eller aboriginer?

Dinamarca erbjöds att förklara varför vetenskapsmän utifrån inte kan promenera rakt in på Area 51 för att en gång för alla avgöra om där finns UFO eller inte. Hon började så smått förstå skillnaden på etablerad kunskap från vetenskapsmän och hemligstämplade fynd som hålls dolda av militära skäl. Men Dinamarca verkade inte förstå vad det har för betydelse för Sveriges elever.

Dinamarca förstod inte vikten av att såväl ryska som amerikanska militärer trätt fram och vittnat om UFOn som stängt ner kärnvapenstridspetsar under kalla kriget. Dinamarca tycker att lärarna gör ett bra jobb om de nöjer sig med att undervisa att Warzawapakten och Nato var de två mäktigaste.

Dinamarca har inget att invända mot att Historielärarnas förenings styrelse ljugit om hur frågan om UFO-länkar behandlas när medlemmarna i deras styrelse ger tre olika svar som sinsemellan inte går ihop:

http://historielarare.blogspot.se/2013/10/oenighet-om-ufo-pa-historielararnas.html

Dinamarca har heller inget råd att ge vice ordförande i elevorganisationen SVEA, som anser att Sveriges historielärare bör hålla sig uppdaterade i UFO-frågan och undervisa korrekt om den till eleverna, så att de lär sig det senaste om miljö, fred och teknik.

För Dinamarca finns det inget kunskapssprång att ta för Sveriges elever. Frågan om UFO kan lämnas därhän på samma vis som hon själv erkänner hur okunnig hon är om de omvittnade händelserna.

Dinamarca ser heller inget för Sveriges elever att hämta i den nya tekniken eller via Internet där mängder av dokument, vittnesmål och filmer nu kan spridas om UFOs inblandning i historien, inte minst under 1900-talet.

Exempelvis ser Dinamarca inte framför sig att studiesvaga skolor som Rinkebyskolan skulle kunna få sina elever så intresserade av miljö, fred, teknik och fysik genom nya rön om UFO, att betygen skulle kunna höjas. Men varför inte ge dessa elever chansen genom en korrekt undervisning?

Dinamarca vet inte heller vad lärare bör göra om elever ser trovärdiga saker om UFOn på History Channel, som verkar helt revolutionerande, och sedan frågar sina lärare om det. Enligt Dinamarca är inte svaret att lärarna ska kommentera elevernas frågor om UFO, eftersom Dinamarca anser att forskare har olika uppfattningar om UFO.

Dinamarca tror inte att ungdomars utmaning i framtiden på miljöområdet eller fredsområdet kan lösas på något vis genom korrekt undervisning om UFO. Att främmande civilisationer tagit sig till vår planet måste innebära revolutionerande transportteknik och ett sätt att fredligt samexistera är inget  Dinamarca kopplar samman. Och inget Sveriges elever skulle kunna ha nytta av.

Dinamarca invänder inte mot att Historielärarnas förening ser History Channels avslöjande dokumentärer om UFO som ren underhållning. Dinamarca ser inte heller någon kunskapskälla för Sveriges elever i History Channel när det gäller UFO. För Dinamarca förstår inte när hon ombeds förklara varför Historielärarnas förening skuklle vara trovärdigare än History Channel.

Dinamarca hänger inte heller med i varför splittringen om UFO mellan Historielärarnas förenings ordförande och vice ordförande skulle ha betydelse. Eller varför någon som författar många läroböcker i historia har intresse av att utelämna UFO för att böckerna inte ska refuseras.

Sammanfattningsvis var Dinamarca artig och lyssnande. Men ett paradigmskifte behövs i hennes tänkande. Samtliga hennes kunskapsluckor beror på den bristande undervisning som hon liksom majoriteten är offer för. De kunskapsluckorna produceras av lärare och media. Därför måste undervisningen förbättras. Dinamarca kan påverka det i riksdagens utbildningsutskott som till slut politiskt fattar beslut om läroplaner. Men Dinamarca verkar inte vilja ta chansen till förbättring.

Rossana Dinamarca är välkommen att återkomma till Historielärarföreningen om hon vill ändra sig eller för ett bemötande, alternativt att något missuppfattats. Hon har erhållit uppgift om denna sidas adress där kontaktuppgifter framgår.

Det är antagligen Rossana Dinamarca som letat upp adressen till denna blogg från riksdagens dator klockan 16.50 onsdag 12 februari 2014:

historielarare.blogspot.se2014-02-12 16:50:10 - Riksdagen

http://gnuheter.com/creeper/site/historielarare.blogspot.se

Vecka 7 är plenifritt i riksdagen, vilket i praktiken innebär att riksdagsledamöterna sänds på sportlov av okänd anledning. En rättighet och lov som få andra yrkesgrupper har. Ett stort tack till Rossana Dinamarca som ändå tog sig tid och ställde upp för att lyssna och svara om UFO i skolundervisning som Historielärarföreningen propagerar för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.