torsdag 27 februari 2014

Svensk statsminister avfärdade UFO 1934


"I rykande storm, dimma och snö sågs de mystiska flygarna komma. Ingenting verkade hindra dem. Ibland landade de på någon otillgänglig fjälltopp som egentligen inte gick att landa på. Deras ljus syntes över hela norra Sverige, Finland och Norge. Det var vintern 1933/34 – "spökflygarnas" vinter.

Av Clas Svahn

Av många anses spökflygarvågen över norra Skandinavien vara en av de första stora UFO-vågerna."

"Liksom i dag var det då många som vägrade tro på berättelserna som nådde deras öron. När militären så avspanat Norrbotten, Västerbotten och Bottenhavet utan resultat kände många sig än mer övertygade om att allt bara var en enda stor psykos. Vid en riksdagsdebatt om "spökflygaren" den 2 februari förklarade statsminister Per Albin Hansson att det ännu inte var bevisat att flygningarna verkligen ägt rum, därför fanns det heller ingen orsak att ingripa, menade han.

Men myndigheternas signaler var oklara. Bara en dryg vecka tidigare hade militärbefälhavaren för Övre Norrland, generalmajor Pontus Reuterswärd slagit fast det rakt motsatta i en intervju med Norrbottens-Kuriren:

        "Flygplan hava iakttagits av trovärdiga personer, militära såväl som civila, varför man kan anse fastslaget, att flygningar verkligen ägt rum inom det förbjudna området"."

Från
http://www.ufo.se/fakta/artiklar/ghostfliers.shtml


Vidare läsning om scandinavian ghost flyers

http://ghosthunteratlarge.blogspot.se/2010/06/ghost-flyers-in-1930s-or-were-they-ufos.html

http://ufocasebook.conforums.com/index.cgi?board=hauntings&action=print&num=1187552261


Per Albin Hansson föddes i Fosie församling i Malmö. Bilden på honom är hämtad från Wikipedia
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Per_Albin_Hansson_-_Sveriges_styresm%C3%A4n.jpg


Historielärarföreningens ordförande Thomas Nordholm är också bosatt i Fosie församling. Denna församling är känd för sin ekumeniska verksamhet och musik:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.