fredag 14 februari 2014

Utbildningsutskottet om UFO:n

Jabar Amin är miljöpartiets skolpolitiske talesperson i riksdagen:

http://www.riksdagen.se/sv/ledamoter-partier/Hitta-ledamot/Ledamoter/Amin-Jabar-0849219210615/

För Historielärarföreningens ordförande Thomas Nordholm säger Jabar Amin, att undervisning i historia och andra skolämnen där vetenskapliga rön om UFO:n saknas inte är ett politiskt problem. Jabar Amin vill inte prioritera frågan vad ny kunskap om UFO kan göra för undervisningen i miljöfrågor och fredsfrågor. Jabar Amin understryker flera gånger att han inte förstår vad Thomas Nordholm talar om när han redogör för historiska belägg för UFO.


Betty Malmberg sitter i riksdagens utbildningsutskott för moderaterna:

http://www.riksdagen.se/sv/ledamoter-partier/Hitta-ledamot/Ledamoter/Malmberg-Betty-0547818628111/

Betty Malmberg lyssnar mycket intresserat på Thomas Nordholm från Historielärarföreningen, när han förklarar hur Belgiens flygvapen officiellt erkänt UFO redan för 25 år sedan. Hon förstår problemet att svenska lärare inte undervisar om de tekniska förändringar som UFO:n medför.

Malmberg finner det intressant att både Kanadas förre försvarsminister Paul Hellyer och journalisten Nick Pope som arbetade på Brittiska försvarsministeriet, pekar på bevis och skrivna dokument för att UFO kränkt luftrummet i de båda länderna.

Betty Malmberg beklagar att hon inte kan göra något åt saken från riksdagens utbildningsutskott. Betty Malmberg ber däremot om adressen till Historielärarföreningens hemsida och får den också mejlad till sig.


Tina Acketoft är ledamot i riksdagens utbildningsutskott där hon representerar folkpartiet:

http://www.riksdagen.se/sv/ledamoter-partier/Hitta-ledamot/Ledamoter/Acketoft-Tina-0582811195313/

Tina Acketoft slår bakut direkt när hon erfar att samtalet gäller varför svenska lärare fördummar eleverna genom att inte undervisa om den teknik, historia, miljö och fred som UFO medfört till planeten Jorden. Acketoft säger att lärarna inte alls ljuger. Hon menar att det står fritt för historielärarna att använda sig av UFO i undervisningen där källkritik övas. Thomas Nordholm frågar henne då varför ingen historielärare gör det.

Thomas Nordholm berättar också för henne hur den dominerande Historielärarnas förening ljugit i sin styrelse för att förhindra länk om källkritik runt UFO, så att Sveriges historielärare blir utan den kunskapen.

Det tycker Acketoft inte gör något. När Historielärarföreningens ordförande upplyser Acketoft om att historielärarna därigenom gör eleverna dummare än de är, så hänvisar Acketoft till att det är Skolverkets uppgift. Själv vill hon inte göra något för att Sveriges elever ska få korrekt kunskap.

Acketoft påstår att forskarna inte erkänt UFO:n. Thomas Nordholm ber Acketoft nämna en enda forskare som uttalat sig om UFO. Det kan Acketoft inte.

Acketoft försöker snärja sig genom att säga att hon mer är inriktad på högskolepolitik. Thomas Nordholm redogör då för hur historiker på olika svenska universitet samstämt vittnar om att ingen av dem forskar om UFO och inte heller skulle få forskningsmedel om det. Acketoft säger att det är Vetenskapsrådets fel och inte hennes.

Acketoft säger att att hon inte alls förstår hur undervisning om fossilfria fortskaffningssätt som antigravitation eller ren energi skulle kunna göra svenska elever klokare.

Tina Acketoft avvisar bestämt att en hearing likt den sex forna kongressledamöter i USA haft med världens ledande UFO-experter, är något som Sverige skulle ha någon nytta av:

http://www.citizenhearing.org/videos.html

Acketoft är mycket negativ i frågan och det står klart att hon inte kommer att dra ett strå till stacken för moderniserad undervisning som bygger på vetenskapliga rön om UFO:s teknik, miljö eller fredssträvanden.


Läs även vad Rossana Dinamarca för vänsterpartiet i utbildningsutskottet sagt i frågan:
http://historielarare.blogspot.se/2014/02/dinamarca-twittrade-om-ufo-forslaget.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.