fredag 15 november 2013

Utbildningsradion har filmat i Roswell

2014 sänder Utbildningsradion en programserie om konspirationsteorier på TV. I ett av avsnitten behandlas UFO. Keith Foster är producenten bakom programmet. Han berättar för Historielärarföreningens ordförande Thomas Nordholm, att såväl de som tror på UFO som de som inte tror på UFO intervjuas i programmet.

Utbildningsradion har också åkt till staden Roswell i USA:s delstat New Mexiko. Där påstås en berömd UFO-krasch ha inträffat 1947. Keith Foster berättar för Thomas Nordholm att UR:s program om UFO gärna får användas av lärare i undervisningssyfte. Foster ställer sig positiv till att lärare kan använda materialet till källkritiska diskussioner med eleverna i klassrummen.

Thomas Nordholm redogjorde för Keith Foster om skillnaderna mellan Historielärarnas förening och Historielärarföreningen vad gäller synen på UFO. Nordholm problematiserade för Foster varför det inte leder någonstans att behandla UFO som en trosfråga, när det egentligen handlar om militära hemligheter. Elever har ingen nytta av ännu fler program som framställer UFO som något som inte kan bevisas. Då blir Utbildningsradions program ett i raden av underhållning som elever inte behöver ta på allvar. Precis som UFO-Sveriges berömliga arbete under decennier med att samla in vittnesmål om UFO-observationer, inte haft någon som helst påverkan på historieundervisningen i skolorna. Inget av det man grävt fram platsar tydligen i skolans historieböcker.

UFO ska ha sin givna plats i historien där det håller för källkritik. Speciellt eftersom flera länder redan erkänt UFO officiellt. Få skulle väl betrakta Adolf Hitler som en figur man antingen tror eller inte tror har existerat, bara för att de aldrig sett honom personligen? Många har sett dokument om Hitler och filmer där han medverkar. Det finns många videoupptagningar om UFO och dokument om UFO också.


Idag bjöd Mercedes-Benz Historielärarföreningens ordförande Thomas Nordholm på middag.


8/7 2013 redogjorde Clas Svahn för Utbildningsradions upplägg på sin blogg:

"I slutet av februari träffade jag Keith Foster och Sebastian Gröndahl på Utbildningsradion, eller UR som det heter, på SVT för att diskutera en programserie som de hade börjat arbeta på. Serien har konspirationsteorier som tema och ufo som en del av detta.

Under sommaren har Keith varit över till Roswell och filmat och i dag träffades vi vid Stora Mossens tunnelbanestation där Keith och hans fotograf Niclas Jensen plockade upp mig i en bil för vidare färd till AFU i Norrköping dit vi kom strax före tolv.

Serien där AFU blir en liten del kommer att sändas våren 2014 och vi filmade tre olika scener i AFU:s lokaler under eftermiddagen sedan Anders L och Håkan B mött upp och vi inlett med lunch i Hageby Centrum."

Från:
http://www.ufo.se/csblogg3/24236

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.