måndag 4 november 2013

Malmö högskola kommenterar kurs om konspirationsteorier

Helena Smitt är informationsansvarig för Lärande och Samhälle på Malmö högskola:

http://www.nav.mah.se/person/id/LUHESM

Helena Smitt har kontaktat historieprofessor Per Eliasson på fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö högskola:

http://forskning.mah.se/id/lupeel

Helena Smitt lämnar måndag 4 november 2013 det officiella beskedet, att Per Eliasson inte planerar någon kurs eller moment i källkritiska övningar om konspirationsteorier eller UFO på Malmö högskola.

Per Eliasson har inte gått att nå för en kommentar trots upprepade försök.

Hösten 2013 berättade Per Eliasson för Historielärarföreningens ordförande Thomas Nordholm, att han och hans kolleger vid Malmö högskola funderat på något som liknar källkritiska övningar om UFO. Hösten 2013 bekräftar en kvinnlig styrelseledamot i Historielärarnas förenings styrelse för Thomas Nordholm, att Per Eliasson berättat för henne, att han haft planer på en kurs som innehåller konspirationsteorier likt UFO. Per Eliasson sitter själv i styrelsen för Historielärarnas förening:

http://www.historielararna.se/sidan15.html

Antingen har Per Eliasson nu backat och ändrat sig om planerna, eller så har han glömt vad han sagt till två olika personer. Det tredje alternativet är att han på något vis blivit skrämd av uppmärksamheten och ljugit om planerna. Med tanke på de två oberoende vittnena är alternativet, att Per Eliasson aldrig skulle haft en tanke på källkritiska övningar i konspirationsteorier och UFO, inte trovärdigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.