söndag 27 oktober 2013

Förskolläraren och UFO

Tidigt 1990-tal besökte en svensk förskollärare i södra Malmö sjukhuset. Där konstaterade läkare att förskolläraren hade ett ämne i kroppen som endast återfinns hos astronauter. Eftersom förskolläraren inte befunnit sig på någon rymdresa uppstod frågetecken.

På sin förskola försökte den kvinnliga förskolläraren övertyga sina kolleger om att UFO finns. Hon var själv helt övertygad. Hade hon blivit bortförd av utomjordingar? Eller spekulerade och fantiserade hon enbart?

Denna återgivelse visar att det inte främst är historielärare förunnat att behöva ta ställning i UFO-frågan. Även andra skolämnen och pedagoger på olika stadier och skolformer stöter på berättelser som är svåra att bevisa eller dementera. Förskollärarens berättelse uppstod innan Internet slagit igenom med likartade historier. Det var då svårt att få tag i litteratur i ämnet och filmerna var få. Några enstaka program på ansedda Discovery Channel belyste frågan om alien abduction. Ämnet var tabu i Sveriges Television vid tidpunkten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.