måndag 14 oktober 2013

Historielärarnas förening intresserar UFO-Sverige

Anders Berglund är ordförande för riksorganisationen UFO-Sverige. Han har skickat ett mejl till Historielärarföreningens ordförande Thomas Nordholm där han frågar hur det gick på styrelsemötet i Historielärarnas förening fredag 4 oktober 2013. Som svar fick han att ordföranden i Historielärarnas förening menar att frågan lämnades utan åtgärd, att sekreteraren menar att frågan aldrig togs upp, samt att tre andra ledamöter menar att frågan sköts till nästa styrelsemöte i november 2013. UFO-Sveriges ordförande intresserar sig för att Historielärarnas förening haft att ta ställning till inkommen förfrågan om UFO kan användas som källkritiskt material på Historielärarnas förenings hemsida under länkar eller i medlemstidningen. Historielärarföreningen återkommer till Anders Berglund efter Historielärarnas förenings nästa styrelsemöte.

Det vore kul om medlemmarna i Historielärarnas förening kunde använda sig av Anders Berglunds kunskaper som han föreläser om. Så här skriver han:

"Bråda kommer dagarna antagligen bli framöver eftersom det är mycket som ska fixas till helgen 19 till 20:e oktober. Då är det nämligen dags för UFO-Sveriges årliga kurs för fältundersökare. Denna gång på ett hotell utanför Kisa där vi totalt blir ett 40-tal personer som ska vidga våra ufokunskaper.

Temat för i år blir UFO-historien, ända från egyptisk dynasti fram till 2000-talet. Själv ska jag hålla några korta föredrag, bland annat om händelserna i Roswell och  Rendelsham Forest. Det blir en liten utmaning att hålla det kort och koncist eftersom det går att prata hur mycket och länge som helst om de påstådda och omstridda tefatslandningarna."

Från Anders Berglunds blogg 7/10 2013
http://ufospaning.wordpress.com/2013/10/07/1253/


Innan Anders Berglund 2013 tillträdde som ordförande innehade Clas Svahn posten som ordförande i 22 år. Idag är Svahn vice ordförande i riksorganisationen UFO-Sverige. Han visar också på sin blogg intresse för vad Historielärarnas förening beslutar:

 "Sent i kväll lade också en sajt som kallar sig för Historielärarföreningen upp en hemsida där man skriver att föreningen erkänner att en rad myndigheter i flera länder har erkänt att ufofenomenet finns samt att det finns planer på att använda ufo som ett källkritiskt ämne i undervisningen om konspirationsteorier.
 
Den som inte känner till bakgrunden till sidan undrar säkert vad detta är. Svaret är att sajten är skapad av en man i Malmö som på detta sätt vill utmana Historielärarnas förening (observera namnskillnaden) vars representanter vid flera tillfällen lämnat olika besked till honom när han kontaktat dem för att få in ufo som ett ämne just när det gäller studier av konspirationsteorier.

Nu får vi se om den riktiga Historielärarnas förening kommer agera."

Från Clas Svahns blogg 10/10 2013
http://www.ufo.se/csblogg3/25641


"Har suttit hemma och jobbat lite med ett projekt som ska bli klart senare i veckan och när jag som bäst knattrade på vid datorn ringde telefonen. Jag får ju ett och annat lite udda samtal och det här var ett sådant. Mannen i andra änden presenterade sig inte utan började berätta hur han hittat en film på nätet där jag var med, av allt att döma den som visats i History Channel och som handlar om Kalla kriget och ufo.

I vilket fall hade han sett den och sedan lyft luren för att ringa till historielärarnas förening (visste inte att det fanns en sådan, men varför inte) och bett dem att ta upp filmen i sin undervisning. Han tyckte att vi skulle trycka på om detta.

Nu tror jag att den chansen är ganska liten.

Då jag frågade honom vad han hette började han dra en minst sagt osannolik förklaring om att han var förhindrad av polisen att säga det eftersom han jobbade med underrättelseinformation. Till slut sa han att han hade kallat sig ”Thomas” när han ringde till historielärarna.
 
Det lustiga var att när jag kom till jobbet och berättade om samtalet för Staffan så kände han igen mannen och vi kunde snart identifiera honom som en person som ofta ringde hit för några år sedan med olika tips. Då hade han också kallats sig Thomas och vi hade även ett efternamn på honom."

Från Clas Svahns blogg 19/8 2013
http://www.ufo.se/csblogg3/24964

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.